Mainos
Mainos

Hämeen Sähkö laskee sähkön siirtohintoja

Vattenfall-konserniin kuuluva verkkoyhtiö Hämeen Sähkö laskee sähkön siirtohintojaan huhtikuun alusta lukien. Kaikkia asiakkaita koskeva alennus on keskimäärin 3 prosenttia.

Siirtohintojen osuus kuluttajan sähkölaskusta on noin puolet, joten markoissa mitattuna alennus on keskimäärin 70-80 markkaa kuukaudessa, Hämeen Sähkön toimitusjohtaja Hannu Kostiainen laskee.

Hämeen Sähkö on jo aiemmin jättänyt viemättä asiakashintoihin Fingridin eli entisen Suomen Kantaverkon marraskuun alussa voimaan tulleen hinnankorotuksen. Yhteensä asiakkaille siirtyvä hyöty on yhtiön mukaan noin 24 miljoonaa markkaa.

Alennusvaraa on kertynyt toiminnan tehostamisen tuottamista säästöistä, joista noin puolet jaetaan nyt asiakkaille.

Kostiaisen mukaan Hämeen Sähkö pyrkii kaikkien tyyppikäyttäjäluokkien hinnoittelussa valtakunnan painotettuun keskiarvoon. Jos kaikki verkkoyhtiöt pyrkisivät samaan, siirtohinnat painuisivat alaspäin ja alan toiminta tehostuisi, Kostiainen perustelee.

Hämeen Sähkön lisäksi Vattenfall Oy:öön kuuluvat Vattenfall Sähköntuotanto, Vattenfall Sähkönmyynti ja Lapuan Sähkö. Koko Suomen Vattenfallin tulos rahoituserien jälkeen parani viime vuonna 109 miljoonaan, kun se vuotta aiemmin oli 75 miljoonaa markkaa. Tuloksesta 82 miljoonaa kertyi sähkön siirrosta ja 12 miljoonaa myynnistä. Liikevaihto oli liki ennallaan 853 miljoonassa markassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme