Mainos
Mainos

Harmaa talous pahenee ravintola-alalla

Ravintola- ja majoitusalaa vaivaa harmaa talous.

Verottajan, poliisin ja Valviran työryhmä esittää ravintoloihin viranomaisten hyväksymää kassajärjestelmää ja kuitinantopakkoa.

Viranomaiset haluavat kitkeä ravintola-alan harmaata taloutta kovin keinoin. Palkka on maksettava tilille eikä käteisenä. Asiakkaalle on myös pakko antaa kuitti, ja kaikkiin ravintoloihin on hankittava viranomaisten hyväksymä kassakone.

Valviran mukaan tavallisen kuluttajan tehokkain tapa toimia harmaata taloutta vastaan, on maksaa ostoksensa pankkikortilla ja pyytää aina kuitti.

Viranomaiset odottavat lisää valvontaa

Viranomaiset odottavat uudelta hallitukselta lisää valvontatoimia harmaan talouden ehkäisemiseksi. Myös valtiovarainministeri Jutta Urpilainen kiirehtii, että harmaan talouden torjuntaan sovitut määrärahat saataisiin nopeasti käyttöön. Hän toivoo jo ensi vuoden budjettiin rahaa valvontatyöhön.

– Toivon, että ensi vuoden budjetin yhteydessä pystyttäisiin laittamaan osaa näistä toimenpiteistä täytäntöön ja saataisiin sitten vähitellen tuloksia aikaiseksi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme