Mainos
Mainos

Härmälä: Emun vaikutukset investointeihin tutkittava

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä vaatii, että Suomessa selvitetään Emun vaikutukset investointeihin ja sitä kautta työllisyyteen. -Kun hallituskin on nyt päättänyt perusteellisesti selvittää Emun vaikutuksia Suomeen ja Suomen kansantalouteen, tulee tutkia myös Emun merkitys investoinneille, Härmälä sanoi maanantaina Jyväskylässä.

Härmälä muistutti Suomen metsäteollisuuden riippuvuudesta maailmanmarkkinahinnoista. Hänen mielestään Suomen on mahdotonta kasata laskusuhdanteita varten sellaisia rahastoja kuin ammattiyhdistysliike on esittänyt.

-Käsitykseni mukaan myöskään valtion budjettiin ei voida rakentaa näin suuria joustoja, hän sanoi. Ainoa puskuri syvää lamaa vastaan löytyy Härmälänkin mielestä vain teollisuusyritysten taseista.
-Tämä edellyttää metsäteollisuusyritysten omavaraisuusasteiden nostamista nykyisestä 40 prosentista lähemmäksi 60 prosenttia. Tähän metsäteollisuus käsitykseni mukaan on pyrkimässä, Härmälä sanoi.

Kun yritykset pyrkivät voimakkaasti nostamaan omavaraisuusastettaan, ne eivät liiemmin investoi.
-Näin voidaan joutua tilanteeseen, jossa kansantalouden investointiaste ja teollisten työpaikkojen määrä pysyvästi laskee, Härmälä sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme