Mainos
Mainos

Hartwallin brittiemo taipui fuusioneuvotteluihin

Jos panimokaksikko Carlsberg ja Heineken ostavat brittipanimo Scottish&Newcastlen, päätyisi Hartwall todennäköisesti Heinekenille. Carlsberg omistaa jo entuudestaan Sinebrychoffin.

Panimokaksikko Carlsberg ja Heineken pääsevät neuvottelemaan brittipanimo Scottish&Newcastlen ostamisesta. Suomessa Hartwallin omistava brittiyhtiö lämpeni kosijoille, kun ne lupasivat nostaa ostotarjoustaan.

Tanskalais-hollantilainen panimokaksikko on hilaamassa kauppasumman yli 10,4 miljardiin euroon. Korotusta aiemmasta tulisi noin 300 miljoonaa euroa, ja sen maksaisi kaupan suhteen ilmeisesti innokkaampi Carlsberg.

Samalla tarjouksen preemio eli ylihinta suhteessa Scottish&Newcastlen kurssiin ennen ostospekulaatioiden alkamista ylittäisi 50 prosenttia.

Panimokaksikko on suunnitellut pilkkovansa Scottish&Newcastlen toiminnot alueittain. Suomessa Hartwall päätyisi todennäköisesti Heinekenille, sillä Carlsberg omistaa jo entuudestaan Sinebrychoffin.

Carlsberg ottaisi lisäksi haltuunsa Scottish&Newcastlen toiminnot Ranskassa ja Kreikassa sekä nopeasti kasvavilla Venäjän ja Baltian markkinoilla. Heineken taas saisi panimon Britannian ja muun Euroopan toiminnot.

Scottish&Newcastlen kurssi ampaisi selvään nousuun neuvottelutiedosta. Panimokaksikko on piirittänyt brittiyhtiötä lokakuusta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme