Mainos
Mainos

Hartwallin omistajille brittipanimon osakkeita

Brittiläisen panimon Scottish & Newcastle vaihtotarjous juomayhtiö Hartwallin muille omistajille alkaa ensi maanantaina ja päättyy tiistaina 28. toukokuuta. Kustakin Hartwallin osakkeesta saa 3,152 tarjousosaketta. Ne on tarkoitus saada kaupankäynnin kohteeksi Lontoon pörssiin.

Suurin osa Hartwallin omistajista on jo sitoutunut myymään osakkeensa brittiyhtiölle. Jo myyntiin sitoutuneiden määrä on 83,5 prosenttia osakkeista. Jos S&N saa 90 prosenttia Hartwallin osakkeista, se aloittaa loppujen lunastuksen. Maanantaina alkavaa vaihtotarjousta voidaan tarvittaessa pidentää.

Vaihtotarjous edellyttää vielä brittiyhtiön osakkeenomistajien hyväksynnän, mutta se on tarkoitus saada toukokuun puolivälissä pidettävässä yhtiökokouksessa.

S&N:n ja Hartwallin liitosta kerrottiin helmikuun puolivälissä. Hartwallin hankinnan myötä S&N:sta tulee maailman seitsemänneksi suurin juomayhtiö 7,4 miljardin euron myynnillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme