Mainos
Mainos

Heikko alkuvuosi laski KCI Konecranesin tulosta

Erikoisnosturien heikko alkuvuosi kutisti KCI Konecranesin koko viime vuoden tulosta. Yhtiön voitto ennen veroja supistui miltei kolmanneksen 30 miljoonaan euroon, 178 miljoonaan markkaan. Voiton supistumiseen vaikuttivat yhtiön mukaan myös Ranskassa ja Englannissa tehdyt saneeraustoimet. Käynnissä olevien kehitysprojektien pitäisi kuitenkin parantaa marginaaleja.

Tulos osaketta kohti laski nyt 1,48 euroon, ja hallitus ehdottaa jaettavaksi osingoksi 0,71 euroa. KCI Konecranesin liikevaihto oli 592 miljoonaa euroa eli 3,5 miljardia markkaa, hitusen vähemmän kuin edellisenä vuonna. Liikevaihto pieneni merkittävästi Aasian-Tyynenmeren alueella, muualla liikevaihto sen sijaan kasvoi.

Erikoisnosturien tilanne kääntyi paremmaksi vuoden puolivälissä, ja edellytykset liikevaihdon kasvulle tänä vuonna ovat yhtiön mukaan hyvät. Myöskään tuloksen parantumiselle KCI Konecranes ei näe esteitä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme