Mainos
Mainos

Heinäluoma: Seilaamme kartoittamattomilla vesillä

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd) vaatii eurokriisin ratkaisuissa suurta harkintaa. Heinäluoma sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että kriisin ratkaisussa vaanivat odottamattomat ongelmat.

— Tilanne on äärimmäisen vakava. Olemme sellaisilla vesillä, ettei niille ole karttoja tehty. Paljaalla silmälläkin näkee aika paljon kareja edessä ja ehkä ne vaarallisimmat ovat siellä veden alla, joita ei pysty etukäteen katsomaan. Ne eivät liity pelkästään siihen, mitä me teemme eurossa, vaan ongelmat näkyvät myös Yhdysvalloissa, Japanissa ja Kiinassa.

Heinäluoma sanoi, että talouden kasvukautena syntyneiden pankki- ja rahoitusjärjestelmien kuplien puhkeamisen seuraukset vyöryvät nyt veronmaksajille.

— Miten tämä hallitaan, on vaikea kysymys. Yhdestä asiasta olen varma, että tämä ei hoidu sillä, että hyppäämme kokonaan ulos ja sitten ikään kuin kaikki jatkuisi meillä hyvin. Joudumme tekemään erittäin vaikeita ratkaisuja, mikä vaatii suurta harkintaa.

Eduskunta kutsutaan koolle elokuun alussa käsittelemään eurokriisiä. Eduskunta käsittelee istunnossa muun muassa Espanjalle annettavaa tukea.

(MTV3)

Katso Timo Soinin (ps) ja Eero Heinäluoman (sd) haastattelu: (Huomenta Suomi 3.7.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme