Mainos
Mainos

Helmikuun kauppatase ylijäämäinen

Suomen vienti ja tuonti kasvoivat helmikuussa hivenen ennakkotietoja hitaammin. Vienti kasvoi 3 prosenttia 3533 miljoonaan euroon. Tuonnin arvo nousi samaan aikaan 2961 miljoonaan euron eli 10 prosenttia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin.

Kauppataseen ylijäämä nousi Tullihallituksen kuukausikatsauksen mukaan ennakkotietoja vastaten 570 miljoonaan euroon. Vuotta aiemmin ylijäämä oli 727 miljoonaa euroa.

Tammi-helmikuussa kauppataseen ylijäämä kohosi lähes viimevuotiselle tasolle, vaikka helmikuun ylijäämä jäi kuukausitasolla pienemmäksi kuin kertaakaan neljään vuoteen. Ylijäämä nousi 1357 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 1386 miljoonaa euroa.

Sähköteknisten tuotteiden vienti nousi helmikuussa miljardin euron tuntumaan eli 13 prosenttia suuremmaksi kuin vuotta aiemmin. Kasvu johtui matkapuhelimista, joiden vienti jatkui edeltäneiden kuukausien tapaan voimakkaana. Koneiden ja laiteiden vienti taas jatkoi helmikuussa supistumista. Viennin arvo jäi 18 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Metallien vienti kasvoi 11 prosenttia.

Paperin ja pahvin vienti takelteli edelleen helmikuussa ja jäi 4 prosenttia pienemmäksi kuin vuotta aiemmin. Puutavaran vienti puolestaan kasvoi 5 prosenttia. Kemian teollisuuden vienti lisääntyi 16 prosenttia. Voimakasta kasvua oli myös sähkön viennissä.

Öljyn ja öljytuotteiden tuonti kasvoi voimakkaasti viime vuoden alhaisesta tasosta. Tuonnin arvon kasvua vauhditti raakaöljyn kallistuminen. Tuonnin arvo kasvoi 89 prosenttia ja määrä 46 prosenttia. Kaasun ja sähkön tuonnin arvo oli myös selvästi viimevuotista korkeampi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme