Mainos
Mainos

Helsingin ja Tallinnan välille suunnitellaan maakaasuputkea

Putki Tallinnaan ei vaaranna suunnitellun länsiputken vetämistä Turkuun.

Suomen maakaasumarkkinoita hallitseva Gasum aikoo rakentaa maakaasuputken Tallinnasta Helsinkiin, kirjoittaa Turun Sanomat.

Putki avaisi venäläiselle kaasulle toisen kanavan Suomeen. Se toisi myös Latvian maakaasuvarastot Suomen ulottuville. Putki rakennettaisiin yhdessä Eesti Gaasin kanssa.

Tallinnan putken suunnittelu on vasta alkuvaiheissa. Esimerkiksi hankkeeseen liittyviä meritutkimuksia ei vielä ole tehty.

Turun Sanomien mukaan putki Tallinnaan ei vaaranna suunnitellun länsiputken vetämistä Turkuun. Länsiputken pitäisi olla valmis vuonna 2008. Siitä ei kuitenkaan ole vielä tehty lopullista investointipäätöstä.

Suomalainen Fortum ja venäläinen kaasujätti Gazprom omistavat Gasumista kummatkin neljäsosan. Suomen valtion omistusosuus on lähestulkoon yhtä suuri. Viidenneksen siivu yhtiöstä kuuluu saksalaiselle kaasujätti Ruhrgasille.


(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme