Mainos
Mainos

Helsingin pörssi

Kurssikehitys Helsingin pörssissä kääntyi tänään jälleen nousuun. Hex-yleisindeksin mukaan osakekauppaa tehtiin keskimäärin 0,7 prosenttia kallistunein hinnoin, ja Hex kirjasi pörssin uudeksi kaikkien aikojen huipputasoksi 2708,9060 pistettä.

Pörssin osakevaihto nousi torstain jälkipörssi ykkösen jälkeen 2,1 miljardiin markkaan, josta Nokian osuus oli 1,7 miljardia markkaa. Nokian vaihtoa nosti etenkin yhtiön K-sarjan osakkeilla tehty lähes 1,4 miljardin markan suurkauppa, jossa Meritan eläkekassa myi Merita Pankki Oy:lle 2,34 miljoonaa osaketta ja Nordica Investille 2,16 miljoonaa osaketta. Jälkipörssissä tehty kauppa liittyi pankin eläkekassan ylikatteen palautukseen Merita-konsernille.

Pörssinousun taustalla olivat jälleen ulkomaiset pörssit. Iltapäivällä Lontoon pörssi oli verraten vahvassa prosentin nousussa, ja myös Frankfurtin, Pariisin ja Tukholman pörssit vahvistuivat. New Yorkissa nousu oli torstaina aamupäivällä 0,4 prosenttia.

Helsingissä jyrkimmin kallistuivat torstaina rakennusalan, kemian ja tietoliikenteen toimialojen osakkeet. Rakennusteollisuuden toimialaindeksin päivänousu oli yli viisi prosenttia; Lemminkäisen osake kallistui 2,50 markkaa 54 markkaan, Polarin 61 penniä 8,30 markkaan, Tulikiven 4,50 markkaa 62 markkaan ja YIT:n kaksi markkaa 63 markkaan. Kaikki ovat vuoden huippukursseja.

Nokian osakkeet kallistuivat päivän aikana enimmillään 310 markan hintoihin, mutta viimeisissä kaupoissa A-osakkeen hinta oli 307 ja K-osakkeen 306 markkaa. Keskiviikon viimeisistä kaupoista A-osake kallistui neljä ja K-osake kolme markkaa.

Kemian ryhmän indeksiä vahvistivat Askon ja Nesteen osakkeiden kallistuminen. Nesteen huippukurssi parani torstaina viisi markkaa 125 markkaa, ja viimeinen kauppa ennen jälkipörssiä Nesteen osakkeilla tehtiin 124 markan kurssiin. Askon nousu oli seitsemän markkaa 355 markkaan, mutta osakkeen hinta käväisi kalleimmillaan vuoden huipputasolla 360 markassa.

Nokian jälkeen torstaipörssin vaihtokärjessä oli Kemira 48 miljoonalla markalla. Huhtamäen vaihto oli 41 miljoonaa, Meritan 37 miljoonaa ja UPM:n 36 miljoonaa markkaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme