Mainos
Mainos

Helsingin pörssi

Nokian osakkeiden halpeneminen painoi hex-yleisindeksin hienoiseen laskuun viikon alkajaisiksi. Sen sijaan esimerkiksi metsäosakkeet pysyivät vahvassa 2,2 prosentin nousussa, vaikka alan keskusjärjestö viestitti aamupäivällä, että käännettä parempaan ei ole vielä nähtävillä.

Vielä enemmän eli 2,8 prosenttia kallistuivat pankkiosakkeet. Hex-yleisindeksin mukaan kurssit laskivat perjantaista 0,1 prosenttia. Hex-portfolioindeksi pysyi suunnilleen loppuviikon luvuissa.

Päivän epäyhtenäisyydestä kertoo myös se, että sen aikana lähes 50 osakkeen kurssi nousi, ja laskijoita oli puolet vähemmän. Nokian A-osakkeen päivän paras noteeraus putosi perjantaista 11 markkaa 310 markkaan ja K-osakkeen 10 markkaan samaten 310 markkaa.

Välittäjien mukaan Nokiaa painoi alas voittojen kotiuttaminen. Nokian lasku tiesi sitä, että tietoliikenneosakkeiden hintojen laskuksi kirjattiin 2,1 prosenttia. Stromsdalia lukuunottamatta kaikilla metsäosakkeilla päivän parhaat kaupat tehtiin tämän ja viime vuoden huippuhintoihin. Viime vuoden parhaansa puhkaisi myös Stromsdal.

Vaihdetuimmista metsäosakkeista Enson R-osakkeen huippu kaunistui 42,10:een, Metsä-Serlan B:n 42,00:een ja UPM-Kymmenen 107,80 markkaan. Metsä-Serlalla tehtiin myös päivän suurin yksittäinen kauppa. Pankkiiriliike Evlin sisäisesti välittämässä kaupassa vaihtui 2,5 miljoonaa yhtiön B-osaketta 42 markan kappalehintaan, millä yhteissummaksi tuli 105 miljoonaa markkaa.

Tulosparannuksestaan kertoneen Kemiran päivän paras oli markan perjantaista kalliimpi eli 59 markkaa, mutta pörssipäivän päätteeksi hinta painui 56,60 markkaan. Päivän vaihto oli runsaat 758 miljoonaa markkaa. Ykkösenä oli Nokia 258 miljoonalla. Metsä-Serlan kokonaisvaihto nousi liki 131 miljoonaan. Sitä seuranneen UPM-Kymmenen saldo jäi noin 74 miljoonaan markkaan.

OTC-listalla ennätystahti jatkui. Nyt nousuksi kirjattiin 1,5 prosenttia. Meklarilistan osakkeet kallistuivat keskimäärin 0,8 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme