Mainos
Mainos

Helsingin Puhelin noussut TPO:n suuromistajaksi

Helsingin Puhelin on noussut Tampereen Puhelimen suuromistajaksi. Helsingin Puhelin kertoi torstaina julkistamassaan tilinpäätöstiedotteessa, että sillä oli 25. helmikuuta hallussaan 3,1 miljoonaa TPO:n osaketta. Määrä on noin kahdeksan prosenttia TPO:n osakkeista.

TPO muuttui syksyllä osuuskunnasta osakeyhtiöksi. Osakejärjestely on kesken, eikä yhtiön omistuksen jakaantumisesta ole tarkkoja ajan tasalla olevia tietoja.

Osakkeita vaihtotarjouksella hankkinut kalustekauppa Sotka on aiemmin kertonut, että sillä on huomattava osuus TPO:sta. Pari viikkoa sitten Sotka arvioi, että sen omistusosuus oli viiden prosentin luokkaa. Ainoastaan Helsingin Puhelin ja Sotka ovat kertoneet julkisesti, että ne ovat hankkineet suuria eriä TPO:n osakkeita.

Tampereen Puhelimen osakkeen julkinen noteeraus alkaa Helsingin pörssissä 6. huhtikuuta. Siihen saakka osakkeella käydään ei-julkista kauppaa. Lehti-ilmoituksissa näkyvä hintataso on noin 36 markkaa. Yhtiöllä on 39,1 miljoonaa osaketta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme