Mainos
Mainos

Helsingin satamassa vilkasta

Helsingin sataman kappaletavaraliikenne ja matkustajaliikenne oli kuluvan vuoden ensipuoliskolla jonkin verran vilkkaampaa kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Bulkkitavaran tuonti puolestaan väheni huomattavasti, mutta siinä otaksutaan päästävän tavallisiin lukuihin vuoden loppuun mennessä.

Kappaletavaraa kulki Helsingin sataman kautta tammi-kesäkuussa kaikkiaan 4,3 miljoonaa tonnia. Siitä lähes 0,3 miljoonaa tonnia oli kasvussa olevaa transito-liikennettä. Kappaletavaran tuontia ja vientiä oli lähes yhtä paljon. Tuonnin määrässä oli kasvua kahdeksan prosenttia ja viennin kolme prosenttia. Helsinki on maamme kappaletavaran suurin tuontisatama. Sen kautta tuotiin 43 prosenttia satamien kokonaistuonnista. Viennistä Helsingin osuus on huomattavasti pienempi, 17 prosenttia. Kuorma-autoja ja perävaunuja kulki Helsingin sataman läpi lähemmäksi 170000 kappaletta. Kasvua viime vuoden alkupuoliskosta oli kuusi prosenttia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme