Mainos
Mainos

Helsingin yliopiston yt-neuvottelut päättyivät

Helsingin yliopiston yt-neuvottelut päättyivät maanantaina.

Asiasta annetaan työantajan selvitys vasta tammikuun puolenvälin jälkeen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vasta silloin kerrotaan irtisanottavien työntekijöiden lukumäärä ja se, millaisia organisaatiouudistuksia tehdään.   

Helsingin yliopisto ilmoitti syyskuun puolivälissä aloittavansa yt-neuvottelut, joiden vähennystarve on enintään 1200 henkilöä vuoteen 2020 mennessä. Tulevalla muutosohjelmalla yliopisto tavoittelee 86 miljoonan euron säästöjä.   

Tieteentekijöiden liitto ja Professoriliitto kertovat tiedotteessa, että neuvottelut päättyivät maanantaina erimielisinä. Liittojen mukaan erimielisyys koskee leikkauksista koituvaa säästötarvetta ja henkilöstöön kohdistuvien toimenpiteiden laajuutta sekä ajankohtaa.

Pääluottamusmiesten näkemyksen mukaan neuvottelujen päättyessä pöydällä oli myös keskeneräisiä asioita.   

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot