Mainos
Mainos

Henki-Pohjola ei saakaan Suomea?

Merkittävä osa henkivakuutusyhtiö Suomen edustajiston jäsenistä on valmis pyörtämään päätöksen siirtää vakuutuskanta Pohjolaan, kertoo Aamulehti. Myös Suomen omistamien Pohjola-osakkeiden myyntiä vastustetaan.

Suomen ylimääräinen yhtiökokous päätti vuosi sitten, että yhtiön johto voi jatkaa vakuutuskannan siirron valmistelua. Aamulehden teettämän kyselyn mukaan määrävähemmistö edustajiston jäsenistä on nyt vakuutuskannan siirtoa vastaan. Vakuutuskannan siirron hyväksymiseen tarvitaan yhtiökokouksessa kahden kolmasosan enemmistö. 26 edustajiston jäsentä voi estää siirron. Suomen Gallupin Aamulehdelle tekemän kyselyn mukaan 26 edustajan määrävähemmistö on jo koossa.

Suomi-yhtiön edustajistossa on 75 jäsentä. Kyselyssä mukana olleista 57 edustajasta vain yhdeksän oli vakuutusten siirron takana. 21 edustajaa ei kertonut kantaansa. 19 edustajaa jäi tavoittamatta tai kieltäytyi haastattelusta. Suomen hallintonevuosto kokoontuu tänään päättäämään, milloin edustajisto päästetään puhumaan ja mahdollisesti katumaan jo kerran hyväksyttyä Suomi-Pohjola -järjestelyä.
(STT-MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme