Mainos
Mainos

Henkivakuutusbisneksessä omistusjärjestelyjä

Sampo ja Yrittäjäin Fennia ovat kevään aikana valmistelleet omistusjärjestelyjä, jotka koskisivat henkivakuutusyhtiö Novaa, Eläke-Varmaa ja Eläke-Sampoa.

Tavoitteena on eriyttää Sammon ja Yrittäjäin Fennian yritysryppäät toisistaan. Tarkoituksena on selkiyttää eläke- ja henkivakuutusyhtiöiden kenttää siten, että Sammon ja Yrittäjäin Fennian ryppäät eriytyisivät nykyistä selvemmin kahteen leiriin.

Sammon yhteistyömppanina toimii nyt kaksi eläkeyhtiötä Eläke-Sampo ja Eläke-Varma, joka hoitaa myös Yrittäjäin Fennian eläkeasioita.

Suunnitelmien mukaan kahden eläke-yhtiön asiakkaat jaettaisiin niin, että Yrittäjäin Fennian ympärille syntyisi Sammosta erillinen eläkeyhtiö. Siihen lohkaistaisiin noin kolmannes Eläke-Varman yli 7 miljardin maksutulosta.

Kaksi kolmannesta Eläke-Varmasta liittoutuisi Eläke-Sammon kanssa hoitamaan Sammon asiakkaita. Sammon ja Yrittäjäin Fennian ryhmät menevät ristiin myös henkivakuutusyhtiö Novassa. Suunnitelman mukaan Yrittäjäin Fennia myisi osuutensa Novasta Sammolle ja veisi omat asiakkaansa uuteen henkiyhtiöön.

Näiden hankkeiden toteuttaminen on tullut teknisesti helpommaksi uuden työeläkeyhtiöiden hallinnnointia koskevan lain ansiosta.
(MTV3/Teijo Valtanen)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme