Mainos

Henkiyhtiö Suomen voitto puolittui

Henkiyhtiö Suomi teki viime vuonnakin voittoa liki 2,7 miljardia markkaa, vaikka liikevoitto lähes puolittui.

Vuonna 1999 vakuutettujen omistaman Suomi-yhtiön voitto oli 5,2 miljardia markkaa. Tulosta heikensi se, ettei vakuutusyhtiö Pohjola enää ollut Suomen osakkuusyhtiö.

Sijoitustoiminnassakin osakkeiden myynnistä saatiin noin 190 miljoonaa markkaa vähemmän kuin vuosi sitten, mutta muutos on suhteutettava viime vuoden lopun markkinamyllerryksiin. Toisaalta osinkotuotot lisääntyivät reilusti Pohjolan maksamien jättiosinkojen vuoksi. Lähes 1,9 miljardin markan myyntivoitot tulivat pääosin Pohjolan ja Nokian osakkeiden myynnistä. Koska Suomi aloitti uudelleen vakuutusmyynnin kesällä 2000, vakuutusmaksutuloa kertyi lähes kolminkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.

Suomen maksutulo oli 1,7 miljardia markkaa. Konsernin vakavaraisuuspääoma laski, ja vastuuvelkaan suhteutettu vakavaraisuusaste putosi peräti 62 prosenttiyksikköä 82 prosenttiin. Tämäkin oli odotettua, koska yhtiö päätti 1999 jakaa ylimääräistä omaisuutta asiakasomistajille. Viime vuonna näihin asiakashyvityksiin varattiin melkein 3,3 miljardia markkaa.

Vakavaraisuutta heikensi myös pörssikurssien lasku vuoden loppupuolella. Vakavaraisuusasteen heikkenemisestä huolimatta Suomella on omaisuutta jokaista asiakkailta otettua velkamarkkaa kohden 8,20 markkaa. Se on edelleen paljon kilpailijoihin verrattuna.

Vuoden lopussa Suomen sijoituskanta oli 30,5 miljardia markkaa. Osakkeiden osuus sijoituksista oli 57 prosenttia. Suomi uskoo kasvun jatkuvan tänä vuonna, vaikka osakemarkkinoiden epävakaus voi vähentää sijoitussidonnaisten vakuutusten myyntiä. Osaltaan kasvua tukee Henki-Pohjolan hankinta.
(STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot