Mainos
Mainos

Hetemäki: Julkinen talous vahvistuu työllisyyden kautta

Valtiovarainministeriön valtiosihteeri Martti Hetemäki arvioi torstaina kolumnissaan, että työllisyyden kasvu vahvistaa varmimmin julkista taloutta. 

– Työllisyyden nousu vahvistaa budjettia kahta kautta. Se vähentää työttömyyttä ja sen aiheuttamia menoja. Samalla työllisyyden ja tulojen kasvu lisää verotuloja. Työllisyyden nosto onkin parasta säästöpolitiikkaa, Hetemäki kirjoittaa. 

Hän kiinnittää huomiota siihen, että avoimet työpaikat sijaitsevat entistä enemmän samoilla alueilla kuin työttömät. Työttömyys on kasvanut nopeimmin Uudellamaalla, jossa avoimet työpaikatkin ovat lisääntyneet eniten. 

– Avoimia työpaikkoja on myös enemmän kuin huippusuhdannevuonna 2007. Työpaikat täyttyvät kuitenkin paljon hitaammin kuin aiemmin, Hetemäki arvioi.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot