Mainos
Mainos

Hex-indeksi vaihtaa nimeään

Maanantaista lähtien Hex-indeksi on OMX Helsinki. OMX omistaa Tukholman, Helsingin ja Kööpenhaminan sekä Baltian pörssit.

Helsingin pörssin hintakehitystä kuvaavan Hex-yleisindeksin nimi muuttuu maanantaina. Jatkossa sen nimi on OMX Helsinki. Indeksin perusteet ovat ennallaan. Muutoksesta kerrottiin kesän lopulla.

Indeksien nimien yhdenmukaistamisella OMX halusi selkeästi osoittaa, että sen omistamat pörssit kuuluvat samaan ryhmään. OMX omistaa Tukholman, Helsingin ja Kööpenhaminan sekä Baltian pörssit.

Samalla loppuu vanhojen toimialaindeksien laskenta. Tämä johtuu heinäkuun alussa toteutetusta uudistuksesta, jolloin käyttöön otettiin uusi kansainvälinen toimialaluokitus GICS. Siinä toimialat jakaantuvat edelleen tarkemmiksi alaryhmiksi.

Uudistuksilla helpotettiin Pohjolan pörssien osakkeiden hintakehityksen vertailua. Se sai jatkoa tänään, kun OMX esitteli uuden pohjoismaisen osakelistan. Vanhoja toimialaindeksejä on laskettu uusien rinnalla kolmen kuukauden ajan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme