Mainos
Mainos

Hiilidioksidipäästöt kuriin

Teollisuus julkisti tänään sitoumuksen hiilidioksidipäästöjen vapaaehtoisesta vähentämisestä. Sitoumus merkitsee kolmen miljoonan hiilidioksiditonnin päästövähennystä vuoteen 2010 mennessä.

Vastineeksi teollisuus odottaa, ettei energiaverotusta tai teollisuuden lupaehtoja kiristetä. Asiakirja luovutettiin kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreelle viime perjantaina.

Teollisuudelle nyt tehty sitoumus merkitsee satojen miljoonien investointeja. Sitoumuksen kohteena ovat lähinnä pienet- ja keskisuuret teollisuusyritykset. Teollisuus sitoutuu omalta osaltaan edistämään uusiutuvien energialähteiden käyttöä, ja säästämään energiaa. Nämä toimenpiteet pudottaisivat hiilidioksidipäästöjä viidestä kahteen miljoonaan tonniin vuoteen 2010 mennessä.

Teollisuuden mukaan kilpailukyky ei ole uhattuna, jos valtio lähtee mukaan talkoisiin. Samanlaisia vapaaehtoisia hiilidioksidipäästösopimuksia on jo käytössä ainakin Saksassa, Engalannissa, Hollannissa ja Tanskassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme