Mainos
Mainos

Hinnat laskivat joulukuussa

Inflaatio pysyi negatiivisena myös joulukuussa, kertoo Tilastokeskus.

Tilastokeskuksen kuluttajahintaindeksin mukaan hinnat laskivat joulukuussa 0,2 prosenttia. Hintoja vetivät alas asuntolainojen keskikorkojen ja polttonesteiden kuluttajahintojen halpeneminen vuoden takaisesta. Kuukauden aikana eniten laskua oli ulkomaan lentoliikenteen ja EU:n ulkopuolelle tapahtuvien valmismatkojen kuluttajahinnoissa.  

Joulukuussa kuluttajahintoja nostivat eniten ajoneuvoveron, vuokrien ja hoitovastikkeiden kallistuminen.  

Tilastokeskuksen haastattelijat keräävät indeksiä varten kaiken kaikkiaan noin 50 000 hintatietoa lähes 500 hyödykkeestä noin 2 700 liikkeestä aina kuukauden puolivälissä. Lisäksi noin 1 000 hintatietoa kerätään keskitetysti.

Kun Suomessa inflaatio pysyy miinuksella, Euroopassa se on keskimäärin plussalla. Yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin ennakkotietojen mukaan euroalueen inflaatio oli joulukuussa 0,2 prosenttia. Suomen vastaava inflaatio oli joulukuussa -0,3 prosenttia.

Yhdenmukaistetussa kuluttajahintaindeksissä ei ole mukana omistusasumista, rahapelejä, kulutus- ja muiden luottojen korkoja, omakotitalon palovakuutusta eikä ajoneuvoveroa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot