Mainos
Mainos

HK lisäämässä omistustaan Sokolowissa

HK Ruokatalo kaavailee lisäävänsä omistustaan Puolan suurimmassa liha-alan yrityksessä lähes puoleen. Nyt HK Ruokatalo on Sokolowin suurin omistaja 21,1 prosentin osuudella, mutta suunnitelmissa on kasvattaa omistus enintään 49,99 prosenttiin.

Toimitusjohtaja Simo Palokangas sanoi STT:lle, että ilmoitus omistusosuuden kasvattamisesta tuotiin julkisuuteen Varsovan pörssin käytäntöjen takia. Varsovan pörssin mukaan yrityksen pitää ilmoittaa, jos se aikoo yrittää omistuksensa kasvattamista.

Palokangas ei halua kertoa, keiden muiden omistajien kanssa HK Ruokatalo hieroo osakekauppoja. HK Ruokatalon jälkeen Sokolowin toiseksi suurin omistaja on Ruotsin maataloustuottajien järjestö LRF 19,5 prosentin siivulla, saksalainen sijoitusyhtiö Conrad Jacobson ja Euroopan jälleenrahoituspankki EBRD omistavat kumpikin noin 11 prosenttia.

Palokankaan arvion mukaan ehkä kesäkuussa yhtiö pääsee kertomaan lisäomistuksensa varmistumisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme