Mainos
Mainos

HK:n Viron-tehtaalla salmonellaa

HK:n Virossa sijaitsevalla lihatehtaalla on aloitettu puhdistus- ja desinfiointitoimet salmonellan takia. Tallegin tehtaan tuotteita ei ole myyty Suomeen, HK vakuuttaa.

HK Ruokatalon virolaisen tytäryhtiön Tallegin tehtaalla on tavattu salmonellaa. Kuluttajien suojaamiseksi siipikarjatuotteiden toimituksia Baltiaan on toistaiseksi rajoitettu, HK Ruokatalo kertoi.

Tallegin tehtaalla on käynnissä puhdistus- ja desifiointitoimet. Tuotannossa ne aiheuttavat tilapäisen häiriön ja toimituskatkoksia Baltian maissa. Niiden kestoa on HK Ruokatalon mukaan vaikea arvioida, mutta ne lisäävät Tallegin kustannuksia ja heikentävät sen tulosta. Salmonella on Baltiassa tavallinen.

Suomi ja Ruotsi ovat ainoina EU-maina saaneet salmonellan kuriin. Tallegin tuotteita ei ole myyty Suomeen, vaan ne menevät pääasiassa Viron ja muiden Baltian maiden markkinoille, HK Ruokatalo vakuutti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme