Mainos
Mainos

HK Ruokatalo pysyi kasvu-uralla

HK Ruokatalon alkuvuosi on mennyt hyvin. Tulos rahoituserien jälkeen nousi nyt 3,9 miljoonaan euroon, kun sitä vuotta aiemmin saatiin vain 0,9 miljoonaa euroa. Myös yhtiön liikevaihto kasvoi selvästi eli 12 prosenttia 143,6 miljoonaa euroon. Kasvua kertyi sekä kotimaassa että Baltiassa, missä sekä Rakvere Lihakombinaat että Tallegg saavuttivat asetetut tavoitteet. Yhteensä HK Ruokatalon Baltian-toiminnan liikevaihto kasvoi tammi-maaliskuussa 25,4 miljoonaan euroon ja tulos 1,5 miljoonaan euroon.

HK:n mukaan hyvään tulokseen vaikuttivat myös kotimaan kehitystoimet ja onnistunut avaus Liettuassa. Tuoreen ruoan ja lihan kysyntä kotimaassa on jatkunut vakaana eikä HK Ruokatalo näe lähitulevaisuudessa seikkoja, jotka estäisivät liikevaihto- ja tulostavoitteiden saavuttamista myös seuraavien vuosineljännesten aikana. Yhtiö kertoo kuitenkin kartoittavansa, millä rakenteella ja toimintatavalla kannattavuus parhaiten säilyy pitemmälläkin aikavälillä, mikä saattaa tarkoittaa myös strategisesti harkittuja yritysostoja.

(STT)

(Talousuutiset 29.04.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme