Mainos
Mainos

HKScan varoittaa liikevoittonsa heikkenemisestä

Elintarvikeyhtiö HKScan on antanut tulosvaroituksen. Yhtiö ennakoi koko vuoden liikevoittonsa jäävän viimevuotisesta 55 miljoonasta eurosta.

Yhtiö ei ole pystynyt siirtämään nopeasti kohonneita raaka-aine- ja energiakustannuksia myyntihintoihinsa. Konsernin myyntikatteet heikkenevät kaikilla markkina-alueilla.

Taustalla on sianlihan vaikea markkinatilanne. HKScanin johto arvioi, että käänne lihamarkkinoilla nähdään vasta vuoden lopulla.

Tilanne on heikentänyt yhtiön tulostahtia jo tammi-kesäkuussa, mutta lisäksi yhtiö jäänee tavoitteistaan myös heinä-syyskuussa. Loppukevään lukuihin HKScan kirja lisäksi alkutuotannon kertaluontoisia alaskirjauksia Puolassa sekä lisäkustannuksia lihan pakkasvarastojen purkamisesta Suomessa.

Vielä toukokuussa yhtiö uskoi yltävänsä viimevuotiselle liikevoittotasolle. Se vaatisi, että sianlihan kansainvälinen markkinatilanne tasapainottuisi vuoden loppupuoliskolla, pörssitiedotteessa korostettiin.

Tulosvaroitus lähetti HKScanin pörssikurssin jopa 11,5 prosentin laskuun Helsingin pörssissä.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 04.07.2008)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme