Mainos
Mainos

Honkapohjaa esitetään Suomen Pankkiin

Viime vuosina paljon kohua herättäneet Suomen Pankin nimityykset saavat lähiaikoina jatkoa. Tällä kertaa nimitykseen ei sisältyne enää samanlaista dramatiikkaa kuin takavuosina.

Valtioneuvosto esittää tasavallan presidentille professori Seppo Honkapohjan nimittämistä Suomen Pankin johtokunnan jäseneksi. Valtioneuvosto oli tämänpäiväisessä esityksessään yksimielinen. Yksimielinen oli myös eduskunnan pankkivaltuusto päätyessään Honkapohjan ehdokkuuteen.

Presidentti nimittänee Honkapohjan johtokunnan jäseneksi ensi vuoden alusta alkavaksi viiden vuoden määräajaksi. Koska esitykset on tehty yksimielisinä, nimitykseen ei sisältyne enää samanlaista dramatiikkaa kuin takavuosina.

Honkapohja on 56-vuotias valtiotieteen tohtori. Hän on toiminut Cambridgen yliopistossa kansantaloustieteen professorina vuodesta 2004.

Pankkivaltuusto korosti esityksessään erityisesti keskuspankkialan tutkimuksellista asiantuntemusta ja kokemusta. Siksi se katsoi Honkapohjan ansioituneimmaksi ja sopivimmaksi johtokunnan jäseneksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme