Mainos
Mainos

HPY kaavailee Helsingin Puhelimeen osakemuutoksia

Puhelinosuuskunta HPY kaavailee omistamiensa Helsingin Puhelimen K-osakkeiden muuttamista E-osakkeiksi. HPY:n edustajisto piti tiistaina ylimääräisen kokouksen, jossa HPY:n hallituksen puheenjohtaja Harri Holkeri ja pääjohtaja Kurt Nordman antoivat edustajistolle selonteon. Sen mukaan hallitus kaavailee osuuskunnan omistamien Helsingin Puhelimen K-osakkeiden muuntamista lähes kokonaan E-osakkeiksi.

HPY omistaa 35,3 miljoonaa Helsingin Puhelimen osaketta. Niistä kahdeksan miljoonaa on osinkoon oikeuttavia E-osakkeita, joilla kullakin on yksi ääni yhtiökokouksessa. Loput, noin 27,3 miljoonaa ovat K-osakkeita, jotka eivät oikeuta osinkoon, mutta joilla on viisi ääntä Helsingin Puhelimen yhtiökokouksessa.

Kokouksessa tarkasteltiin myös hallintoelinten järjestelyjä osuuskunnan muuttuessa kesällä osakeyhtiöksi. Järjestelyt olisivat voimassa noin vuoden, kunnes kyseinen yhtiö ja Helsingin Puhelin sulautuvat toisiinsa kesällä 2000. Puhelinosuuskunta HPY:n hallitus on ilmoittanut, että se tuo esityksenä osuuskunnan yhtiömuodon muuttamiseksi edustajiston kevätkokouksen käsittelyyn.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme