Mainos
Mainos

HPY:n ja Radiolinjan liikevaihto kovassa kasvussa

Helsingin Puhelin-konsernin liikevaihto on selvässä kasvussa. Tammi-kesäkuun liikevaihto oli 2,921 miljardia. Vastaavaan aikaan viime vuonna liikevaihto oli 1,881miljardia markkaa.

Konsernin tulos rahoituserien jälkeen oli 283 miljoonaa markkaa. Kasvua edellisvuoteen oli 40 prosenttia. Viime vuonna tulos oli 200 miljoonaa markkaa.

HPY on kasvattanut omistustaan Radiolinjassa alkuvuonna. Konsernilla on nyt 66, 7 prosenttia Radiolinjan A-osakkeista. HPY ilmoittaa, että Radiolinjalla on hallussaan 38 prosenttia Suomen gsm-markkinoista. Konsernin liikevoitto oli 320 miljoonaa markkaa. Viime vuoden vastaavana aikana liikevoitto oli 215 miljoonaa markkaa.

Helsingin Puhelimen tytäryhtiön Radiolinjan ensimmäinen vuosipuolisko sujui voimakkaan kasvun merkeissä. Matkapuhelinoperaattorin liikevoitto lähes tuplaantui edellisen vuoden 87 miljoonasta 155 miljoonaan markkaan. Radiolinjan liiketoiminnan kasvu oli voimakkaampaa kuin markkinan kasvu keskimäärin.

Matkapuhelinliikenteen kokonaismarkkina kasvoi liikevaihdolla mitaten tammi-kesäkuussa 33,3 prosenttia. Radiolinjan liikevaihto kasvoi 50 prosenttia 1,4 miljardiin markkaan Radiolinjan liittymien lukumäärä oli kesäkuun lopussa lähes1,1 miljoonaa, ja liittymien nettolisäys vuoden aikana oli 57 prosenttia.

Teleoperaattori välitti puheluja kuuden kuukauden aikana 654 miljoonaa minuuttia. Liittymien keskimääräinen käyttö kuukaudessa oli 106 minuuttia, ja liikevaihto asiakasta kohden oli 217 markkaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme