Mainos
Mainos

HPY sai kerätä omistajien henkilötunnustietoja

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio hyväksyy HPY:n tavan kerätä osuustodistusten omistajien henkilötietoja kesällä 1998. Tietosuojavaltuutetun mukaan henkilötunnus on osoittautunut tarpeelliseksi varsinkin suurten puhelinosuuskuntien jäsenrekistereissä jäsenten oikeuksien toteutumista koskevissa tilanteissa.

HPY:llä oli kesällä yli 400 000 jäsentä, joista 380 000 oli yksityishenkilöitä. Tietosuojavaltuutettu Aarnio korostaa kuitenkin, että tilinumeroiden kerääminen lähempänä koronmaksupäivää olisi pienentänyt merkittävästi tietosuojariskiä. Valtuutettu kehottaa HPY:tä vastedes suunnittelemaan rekisteritoimintansa tietojen keräämisen huolellisemmin.

Muuten tietosuojavaltuutettu oli sitä mieltä, että Puhelinosuuskunta HPY on antanut luotettavan kuvan henkilötietojen käsittelystä yrityksessään. Tietosuojavaltuutettu katsoo tämän vuoksi, että asia ei anna hänen taholtaan tässä yhteydessä aihetta muihin toimenpiteisiin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme