Mainos
Mainos

HS: Herlinit ja Ehrnroothit vievät 80 prosenttia 315 miljoonan osinkopotista

Kaksikymmentä eniten osinkoja nostavaa henkilöä saa tänä keväänä 315 miljoonan euron tulot, käy ilmi Helsingin Sanomien selvityksestä. 

HS:n mukaan osingonsaajien kärkikastiin kuuluu seitsemän Herlinin suvun jäsentä ja viisi Ehrnroothin sukuun kuuluvaa. Suvut keräävät yhteensä 80 prosenttia osinkomiljonäärien koko potista.

Herlinien osuus osingoista on 62 prosenttia ja Ehrnroothien 20 prosenttia. Herlinit ovat vaurastuneet erityisesti hissi- ja liukuporrasyhtiö Koneen sekä lastinkäsittelylaitteita valmistavan Cargotecin avulla. Ehrnroothien suuren osinkopotin takana on puolestaan laivamoottoreita ja -voimaloita valmistava Wärtsilä.

Koneen ja Sanoman hallituksen puheenjohtaja ja suuromistaja Antti Herlin on ylivoimaisesti eniten osinkoja saava suomalainen. Hänen osinkopottinsa on 57 miljoonaa euroa.

HS perustaa selvityksensä arvopaperikeskuksen julkisiin tietoihin. Selvitys koskee osinkoja, jotka maksaa jokin Helsingin pörssissä vaihdettu osakeyhtiö.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme