Mainos
Mainos

HS: Finanssivalvonta selvitti pankien veroparatiisipalvelut – Nordealle lisäkysymyksiä

Finanssivalvonta on Panaman tietovuodon jälkeen selvittänyt Suomessa toimivien pankkien käytäntöjä verosuunnittelussa ja veroparatiiseissa. Nordealta Fiva pyysi vielä lisätietoja, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomat on saanut haltuunsa asiakirjan, jonka mukaan Finanssivalvonta lähetti tämän kuun alkupuolella kyselyn, jossa selvitettiin mm. veroneuvontaa viimeisen kymmenen vuoden aikana ja miten pankit ovat ohjanneet asiakkaita veroparatiisipalveluita tarjoaville tahoille. Selvityspyyntö lähetettiin lehden mukaan Aktialle, Evlille, OP:lle, POP Pankkiliitolle, SEB:lle, S-Pankille, Säästöpankkiliitolle, Handeslbankenille ja Ålandsbankenille.

Kaikki pankit vastasivat kyselyyn ja saivat valvojalta lehden mukaan puhtaat paperit. Joihinkin kysymyksiin liittyen Finanssivalvonta pyysi kuitenkin lisäkysymyksiä Nordealta, joka on eritysesti Suomessa ja Ruotsissa ollut Panama-paljastusten keskiössä. HS:n mukaan Nordealle lähetettiin Fivan toimesta erillinen, pidempi kirje, jossa Fiva vaati selvitystä pankin tarjoamista veropalveluista ja pankin sisäisistä tarkastuksista.

Maaliskuussa kansainvälinen tutkivien journalistien yhteisö paljasti panamalaisen lakifirman tietovuodon kautta satojen, jopa tuhansien ihmisten tai yritysten veroparatiisikytköksiä. Tällöin paljastui myös, että Nordean Luxemburgin yksikkö on auttanut asiakkaitaan perustamaan hallintayhtiöitä Panamaan.

Lehden mukaan Fiva haluaa nyt selvityksen kautta tietää muun muassa, kuinka monta Nordean asiakasita on käyttänyt pankin tarjoamia veroparatiisipalveluita ja mihin maihin näitä hallintayhtiöitä mahdollisesti on perustettu. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot