Mainos
Mainos

HS: Finnair harkitsee Finnmatkojen myyntiä

Helsingin Sanomien mukaan Finnair neuvottelee konsernin toisen seuramatkanjärjestäjän Finnmatkojen liittämisestä suuren brittiläisen alan yrityksen Thomsonin suomalaiseen tytäryhtiöön. Samassa yhteydessä sovittaisiin tilauslentojen pahaksi osoittautuneen ylikapasiteetin purkamisesta niin, että Thomsonin lentoyhtiön Britannian omat tilauslennot Suomesta lopetettaisiin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan neuvotteluja on käyty jo jonkin aikaa erilaisissa työryhmissä. Osapuolet eivät kommentoi asiaa. Finnmatkat on pienempi Finnair-konsernin kahdesta seuramatkayhtiöstä. Se tuotti maaliskuun lopussa päättyneenä tilikautena noin 3,3 miljoonan markan voiton, kun ison veljen eli Aurinkomatkojen voitto oli kolminkertainen.

Finnmatkojen markkinaosuus Suomen seuramatkoista oli viime vuonna noin 17 ja Aurinkomatkojen 32 prosenttia. Niiden matkustajamäärä oli noin 450 000.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme