Mainos
Mainos

HS: Fortumin fuusiosta keskusteltiin ministeritasolla

Suomen ja Ruotsin suurimpien energiayhtiöiden Fortumin ja Vattenfallin yhdistämisestä on keskusteltu aina ministeritasolla asti.

Helsingin Sanomien mukaan hanke eteni niin pitkälle, että entinen kauppa- ja teollisuusministeri Erkki Tuomioja ja Ruotsin elinkeinoministeri Björn Rosengren neuvottelivat asiasta viime joulukuussa. Ministerit kuitenkin totesivat, ettei yhdistymiselle ollut edellytyksiä.

Viime päivinä on kiistelty siitä, oliko Suomen ja Ruotsin tai Fortumin ja Vattenfallin välillä käyty varsinaisia fuusioneuvotteluja vai ei.

Kauppa- ja teollisuusministeriön ja Fortumin hallituksen puheenjohtajan Matti Vuorian käsityksen mukaan Fortumin erotettu pääjohtaja Heikki Marttinen oli keskustelemalla fuusiosta rikkonut yhtiönsä hallituksen nimenomaista ohjetta. Marttinen puolestaan kiistää ehdottomasti olleensa fuusioasiassa aktiivinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme