Mainos
Mainos

HS: Johtajien tilipussit kasvoivat taas – palkat ja bonukset keskimäärin 1,1 miljoonaa vuodessa

Isojen pörssiyritysten johtajien palkat ja bonukset jatkoivat viime vuonna kasvuaan. Kasvu oli kolminkertaista suomalaisten keskiansioihin verrattuna.

Helsingin Sanomien tekemän selvityksen mukaan toimitusjohtajien keskimääräiset palkat ja bonukset ylittivät vertailussa toistamiseen miljoonan euron rajan ja olivat keskimäärin 1,1 miljoonaa euroa. Tiedoissa ovat mukana rahabonukset, mutta eivät yhtiön osakkeina tai optioina maksetut kannustimet.

Helsingin Sanomien selvityksessä mukana olleen toimitusjohtajajoukon palkat ja rahabonukset kasvoivat 3,5 prosenttia vuodessa, kun kokoaikaisessa työsuhteessa olevan suomalaisen ansiot kasvoivat keskimäärin 1,1 prosenttia vuodessa. Isojen pörssiyritysten toimitusjohtajien rahapalkkioiden ja palkkojen nousu oli siis kolminkertainen tavalliseen palkansaajaan verrattuna.

Helsingin Sanomat on seurannut yli neljänkymmenen suuren pörssiyhtiön toimitusjohtajan palkitsemista vuodesta 2005 alkaen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot