Mainos
Mainos

HS-kysely: Ekonomistien mielestä eurosta ollut ennemmän haittaa kuin hyötyä

Helsingin Sanomien kyselyssä suuri joukko ekonomisteja sanoo, että eurosta on ollut Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä.  

Erityisen yksimielisiä vastaajat olivat siitä, että vapaasti kelluva oma valuutta olisi vauhdittanut Suomen elpymistä vuonna 2012 alkaneesta taantumasta. Vastakkaista mieltä oli vain yksi vastaaja.  

Kyselyyn vastasi 29 ekonomistia. Heistä 14 oli sitä mieltä, että eurosta on 15 vuoden aikana ollut Suomelle omaan vapaasti kelluvaan valuuttaan verrattuna enemmän haittaa kuin hyötyä. Kahdeksan vastaajaa piti euron hyötyjä suurempina ja seitsemän ei osannut sanoa kantaansa.  

Euron haittoja korostivat etenkin tutkimuslaitosten ja pankkien ekonomistit. Yhteisvaluutan hyötyjä painottavat suhteellisesti enemmän akateemiset tutkijat.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot