Mainos
Mainos

HS: Lähes puolet suomalaisista haluaa Kreikan ulos eurosta

Suomalaiset ovat kyllästyneet Kreikkaan, joka uhkaa koko euroalueen vakautta. Jopa 44 prosenttia suomalaisista haluaa, että Kreikan pitäisi hylätä euro. Suomalaisten kanta ilmenee Helsingin Sanomien TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

HS kertoo, että vankimmin Kreikan eroa kannattavat perussuomalaisten tukijat, lähes 70 prosenttia. Keskustan kannattajista lähes puolet haluaa Kreikan eroavan, kun taas SDP:n ja kokoomuksen tukijoista reilu kolmannes puoltaa maan jättäytymistä eruon ulkopuolelle.

Lähes neljännes suomalaisista haluaisi, että Suomenkin pitäisi hylätä yhteisvaluutta ja palata omaan rahaan. Samaan aikaan 52 prosenttia kuitenkin haluaa, että Suomi auttaa jollain tavalla vaikeuksiin ajautuneita euromaita.

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Ville Pernaa sanoo HS:lle, että Kreikassa tapahtuneet tilastoväärennökset sotivat suomalaista moraalikäsitystä ja oikeustajua vastaan.

Kukaan ei tiedä miten erotaan

Itse ero eurosta ei ole täysin simppeli asia. Euroalueesta eroamista ei ole kirjattu lainkaan EU:n sopimusteksteihin, joten kukaan ei tiedä miten ero tapahtuu.

Nordean tutkimusjohtaja Roger Wessman arvioi, että Kreikka joutuisi luopumaan eurosta, jos muut euromaat eivät enää antaisi sille lisää luottoa.

Kreikan ero ei olisi Wessmanin mukaan kovinkaan hallittu prosessi, kun taas Suomessa se voitaisiin suorittaa hallitummin ja markkaan siirryttäisiin pitkällä siirtymäajalla

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme