Mainos
Mainos

HS: Microsoft-kauppa tuomassa Elopille 19 miljoonan palkkiot

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop saa yhteensä 18,8 miljoonaa euroa bonuksia ja osakepohjaisia palkkioita, jos Microsoft-kauppa toteutuu.

Tieto sisältyy Nokian ylimääräisen yhtiökokouksen tausta-aineistoon, jonka yhtiö julkisti tänään. Siitä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kauppasopimuksen mukaan Microsoft maksaa Elopin palkkiosta 70 prosenttia ja Nokia loput. Elopin on määrä kaupan jälkeen siirtyä Microsoftin palvelukseen johtamaan sinne siirtyviä matkapuhelintoimintoja.

Nokian ylimääräinen yhtiökokous on marraskuussa. Kokouksessa on määrä päättää Microsoft-kaupan hyväksymisestä.

Elopille maksettavat palkkiot perustuvat hänen toimitusjohtajasopimukseensa. Hän on tähän mennessä saanut Nokiasta palkkaa ja bonuksia noin 9 miljoonaa euroa.

Yhtiökokouksen tausta-aineistosta ilmenee myös, että Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa saa 500 000 euron korvauksen lisävastuustaan, kun hän toimii toistaiseksi myös Nokian väliaikaisena pääjohtajana.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme