Mainos
Mainos

HS: Poliisin talousrikostutkinta alamäessä

Poliisin tietoon tulleiden talousrikosten määrä on viime vuosina laskenut tasaisesti. Yksi syy ilmitulleiden talousrikosten vähenemiseen on poliiseissa, kertoo aamun Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan poliisin talousrikostutkijoiden joukko on ikääntynyt ja leipääntynyt. Tutkijat myös vaihtuvat tiuhaan. Nuoria poliiseja on vaikea houkutella talousrikollisten jahtaamisen pariin, sillä talousrikostutkijoiden ansiot jäävät monesta muusta poliisityöstä jälkeen. Muun muassa haittatyölisiä ei alan tutkijoille ole tarjolla. Lisäksi talousrikoksista epäiltyjen tekemät kantelut ovat tehneet työstä henkisestä raskasta ja pitkäveteistä. Näyttävät voitotkin ovat nykyään harvinaisia.

Poliisin lisäksi myös poliitikot ja johtavat virkamiehet ovat menettäneet intonsa talousrikollisten jahtaamiseen. Huomiota saa sen sijaan huumerikollisuus.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme