Mainos
Mainos

HS: Pörssiyritysten johtoa epäillään sisäpiiririkoksista

Syyteharkinnassa olevat tapaukset liittyvät ohjelmistoyhtiö Liinoksen ja tietoliikennealan alihankkijän Scanfilin osakekauppoihin.

Isojen maakunnallisten pörssiyritysten entistä ja nykyistä johtoa epäillään törkeistä sisäpiiririkoksista. Helsingin Sanomien mukaan syyteharkinnassa on kaksi kokonaisuutta.

Ohjelmistoyhtiö Liinoksen sisäpiiritiedon väärinkäyttöepäily on tapauksista vanhempi. Se liittyy yhtiön entisen toimitusjohtajan suuriin osakekauppoihin vuoden 2001 loppupuolella. Hieman kauppojen jälkeen osakkaiden arvo nousi roimasti, kun norjalainen Visma AS ilmoitti ostavansa yhtiön.

Tietoliikennealan alihankkijan Scanfilin hallitusjäseniin kohdistuvat syytökset liittyvät vuonna 2005 käytyihin osakekauppoihin. Kaksi hallituksen jäsentä myi Scanfiliä suurilla summilla vain muutamaa kuukautta ennen kuin yhtiö antoi tulosvaroituksen, ja yhtiön kurssi putosi nopeasti 16 prosenttia.

Helsingin Sanomien mukaan epäillyt ovat kiistäneet syytökset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme