Mainos
Mainos

HS: Stora Enso myöntää raportissa virheet Kiinassa

Metsäyhtiö Stora Enso myöntää sisäisessä raportissaan, että yhtiön Kiinan-toiminnassa ilmenneet ongelmat johtuvat myös yhtiön omista toimintatavoista. Helsingin Sanomien käsiinsä saamassa raportissa todetaan, että metsäjätin yhteiskuntavastuuasiat ovat Kiinassa retuperällä.

Stora Enso on vuokrannut Kiinasta yli 90 000 hehtaaria viljelysmaita. Paikallisten viljelijöiden mukaan maata on vuokrattu pakolla, ilman korvauksia tai hyvin alhaisilla hinnoilla.

Stora Enson Guanxin alueen kestävän kehityksen johtajan Luo Yangin tekemä raportti toteaa, että yhtiö on jättänyt toiminnassaan huomioimatta kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Esimerkiksi Stora Enson perustaman kehitysrahaston varat ovat hyödyttäneet lähinnä paikallista johtoporrasta.

Stora Enso myöntää Helsingin Sanomille, että parannettavaa on Kiinassa kaikilla osa-alueilla. Guanxin tehdasprojektin ongelmien takana on yhtiön mukaan kokemattomuutta.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme