Mainos
Mainos

HS: Talvivaaran pelastaminen yksin hallituksen hartioilla

Helsingin Sanomat perustaa tietonsa omiin lähteisiinsä. Sen mukaan neuvotteluyritykset kumppaniyhtiöiden kanssa eivät ole tuottaneet tulosta kesän aikana, joten valtio on päätymässä ratkaisuun, jossa uusi valtionyhtiö Terrafame Mining ryhtyisi nostamaan toimintaa kannattavaksi yksin.

Yhtiö on lehden mukaan perustettu kesäkuussa ja on jo aiemmin Talvivaaraa varten perustetun Terrafamen tytäryhtiö ja sen toimtiusjohtajan valinta olisi jo loppusuoralla. HS:n mukaan Terrafame Miningin hallituksen puheenjohtajaksi on nousemassa yritysjohtaja, teollisuusneuvos Lauri Ratia.

Ratia on toiminut aikaisemmin muun muassa hallituksen puheenjohtajana Spondassa, VR-yhtymässä, Parocissa ja Editassa. Lisäksi hän on toiminut valtion luottomiehenä STX-telakan pelastamisessa Meyerille. Lehti ei tavoittanut Ratiaa kommentoimaan lehden tietoja. 

Terrafamen hallitusta tällä hetkellä luotsaava hallitusneuvos Matti Hietanen työ- ja elinkeinoministeriöstä (TEM) kommentoi HS:lle, että kesän aikana Terrafame Miningin hallituksen johtopaikasta on keskusteltu usean ihmisen kanssa. Päätöksiä ei vielä ole tehty.

Lehden mukaan Terrafame Mining etsii myös toimitusjohtajaa.

Keväällä TEM yritti saada Talvivaaran kaivoksen pelastettua yhdessä brittiläisen Audrey Capitalin kanssa. Audleyn piti omistaa uudesta yhtiöstä 85 prosenttia. Brittiyhtiö ei kuitenkaan saanut rahoitusta kasaan, kirjoittaa HS.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme