Mainos
Mainos

Huhtamäki myy hedelmäpakkauksien valmistajan

Kuluttajapakkauksia maailmanlaajuisesti valmistava Huhtamäki-konserni on myynyt hedelmäpakkauksiin erikoistuneen pohjoisamerikkalaisen yksikkönsä chicagolaiselle sijoitusyhtiölle Prospect Partnersille. Kaupan kohde sijaitsee Wenatcheessa, Washingtonin osavaltiossa ja valmistaa pääasiassa omenien pakkaamiseen tarvittavia kuitualustoja. Yksikön vuotuinen liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa on 60 henkilöä.

- Wenatcheen yksikkö ei kuulu Pohjois-Amerikan neljään ydinalueeseemme, joita ovat tarjoilu-, kuluttajatuote- ja joustopakkaukset sekä kerta-astiat, sanoo Huhtamäen Amerikan-toiminnoista vastaava varatoimitusjohtaja Mark Staton.

-Erillisenä yksikkönä se voi keskittyä vahvistamaan asemaansa Yhdysvaltojen ja Kanadan hedelmäpakkausmarkkinoilla.

Yrityskauppaa edelsi investointipankin johtama tarjousprosessi. Huhtamäki antaa myydylle yksikölle hallinnollista ja teknistä tukea siirtymäkauden ajan.

Huhtamäen liikevaihto on noin 2,4 miljardia euroa, ja yhtiöllä on noin 17 000 työntekijää 35 maassa. Yhtiöllä on maailman kärkiasema useissa kuluttajapakkaussegmenteissä ja teknologioissa, mm. kuitupakkauksissa. Toiminta Amerikan mantereella tuo noin 35 prosenttia yhtiön liikevaihdosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme