Mainos
Mainos

Huhtamäki petrasi tulostaan

Yhtiön tulos ennen veroja oli 29,2 miljoonaa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 25,2 miljoonaa.

Suotuisa kehitys vauhditti pakkausyhtiö Huhtamäkeä heinä-syyskuussa. Yhtiön tulos ennen veroja oli 29,2 miljoonaa, kun se vuosi sitten vastaavaan aikaan oli 25,2 miljoonaa. Huhtamäen liikevaihto laski hieman ja oli heinä-syyskuussa 565,4 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 572,9 miljoonaa.

Yhtiön mukaan kysyntä vakiintuneilla markkinoilla säilyi ennallaan ja jatkui vahvana kehittyvillä markkinoilla etenkin Aasiassa. Yhtiö piti tämän vuoden näkymät ennallaan ja arvioi, että sen koko vuoden toiminnallinen liiketulos vahvistuu jonkin verran viime vuodesta.

Huhtamäki paisutti myyntivolyymiään heinä-syyskuussa 3 prosenttia, mutta valuuttakurssimuutosten vuoksi liikevaihto kuitenkin jäi viime vuodesta.

Yhtiön toiminnallinen liiketulos ennen konsernieriä laski kolme prosenttia ja oli 37 miljoonaa euroa heinä-syyskuussa. Yhtiön mukaan tulos heijastelee reipasta kasvua kalvo- ja joustopakkausliiketoiminnassa ja vakaata kehitystä Amerikassa. Toisaalta tuloskehitys on ollut heikkoa tiettyjen Euroopan kovien pakkausten yksiköissä sekä Oseaniassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme