Mainos
Mainos

Huhtamäki suunnittelee hollantilaisen Van Leerin ostoa

Makeisliiketoiminnoistaan luopunut ja pakkauksiin keskittyvä Huhtamäki harkitsee julkisen ostotarjouksen tekemistä hollantilaisesta pakkausyhtiö Van Leeristä.

Järjestelyn tavoitteena on luoda maailman suurimpiin kuuluva pakkausalan yritys. Huhtamäen tiistaina antaman tiedotteen mukaan yhtiön ylin johto on keskustellut ystävällisesti ja rakentavasti Van Leerin hallituksen kanssa. Keskusteluissa on todettu, että yritysten yhdistämiselle löytyy vankat strategiset, teolliset ja taloudelliset perustelut. Yhdistymisen seurauksena syntyvä yhtiö toimisi 55 maassa, ja sen liikevaihto olisi noin 17 miljardia markkaa. Yhtiö olisi maailman johtava yritys sekä kuluttaja- että teollisuuspakkauksissa.

Huhtamäen hollantilaisyhtiön osakkaille kaavailemassa ostotarjouksessa olisi kaksi vaihtoehtoa. Toisessa vaihtoehdossa osakkeet lunastettaisiin rahalla ja toisessa lunastus tapahtuisi rahan ja Huhtamäen omien osakkeiden yhdistelmällä. Van Leerin osake-enemmistön omistaa Stichting Van Leer Group Foundation -niminen säätiö. Huhtamäen pääomistaja on Suomen Kulttuurirahasto.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme