Mainos
Mainos

Huippu-uutinen Suomeen: Autotehdas rekrytoi jälleen tuhat uutta työntekijää – jättipotti tuo kaupunkiin uusia koulurakennuksia ja uimahallin

Tuotantoennätyksiä rikkonut Valmet Automotive rekrytoi tänä vuonna tuhat uutta autonrakentajaa ja toimihenkilöä Uudenkaupungin autotehtaalle.

Valmet Automotiven henkilöstöjohtaja Tomi Salon mukaan uusien työntekijöiden tuloon on valmistauduttu myös työyhteisössä.

– On pyritty rakentamaan yhteisöllisyyttä ja verkostoja, jotta tänne tullessa olisi helppo löytää uusia kontakteja ja samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä.

Uudenkaupungin haasteena on ollut asuntotarjonnan riittämättömyys ja kohtuuhintaisten asuntojen löytäminen autotehtaan työntekijöille.

Kaupunginjohtaja Atso Vainion mukaan vaihtoehtoja asumiseen löytyy.

– Eniten kysytään pieniä vuokra-asuntoja, mutta niiltä osin kun niitä on tarjolla kohtuuhintaisina, ne menevät nopeasti. Asuntoja on myynnissä pari sataa, väliaikaisista moduuliasunnoista vapaana on yli 70.

Lisäksi uusia vuokra-asuntoja ja myyntiin tulevia asuntoja on rakenteilla.

Suuria investointeja valmisteilla

Kasvavan väkiluvun vuoksi kaupungin tulevissa investoinneissa keskitytään muun muassa uusiin koulurakennuksiin sekä uuteen uimahalliin.

Kaupunginjohtajan mukaan työtilanne on hyvä myös autotehtaan ulkopuolella.

– Täällä ollaan hyvin lähellä täystyöllisyyttä, siksi puolisonkin on hyvät mahdollisuudet löytää työpaikka, kun toinen päättää tänne sijoittua, Vainio sanoo. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme