Mainos
Mainos

Huippujohtajilta uudistusehdotuksia

Elinkeinoelämän valtuuskunnan raportissa haastateltujen johtajien mukaan Suomen menestys edellyttää työskentelyn, omistamisen ja yrittämisen tekemistä huokuttelevaksi.

Päätoimittaja Tapani Ruokasen kirjoittama EVA-raportti perustuu lähes 60 päättäjän haastatteluun. Huippujohtajien haastatteluista kumpuaa hämmästyttävän yhdensuuntainen tulkinta Suomen tilanteesta.

Johtajien mukaan Suomi ei ole enää ykkönen: tuijottaminen menneiden vuosien kilpailukykymittareihin ei anna todellista kuvaa Suomen heikentyneestä tilasta. Syinä huippukunnon kadottamiseen pidetään globalisaatiota, joka iskee kovempaa kuin uskottiin. Lisäksi Suomen ikärakenne on vääristynyt.

Johtajat arvostelevat voimakkaasti ratkaisujen lykkäämistä. Uhkana nähdään, että yritykset menestyvät, mutta Suomi ei. Tämä uhka voidaan johtajien mukaan torjua vain tekemällä Suomi houkuttelevaksi työskennellä, omistaa ja yrittää.

Raportissa ehdotetaan muun muassa 50 prosentin verokattoa ansiotuloille ja omistamiseen liittyvän verotuksen merkittävää alentamista. Kansalaisten ostovoimaa on johtajien mukaan lisättävä verokevennyksillä.

Lisäksi raportissa ehdotetaan erityisen Feenix-palkinnon perustamista. Palkinnon voisi saada konkurssin tehnyt yrittäjä, joka on parhaiten noussut jaloilleen konkurssin jälkeen. Palkinnon ehtona on, että sen voi saada vain rehellinen yrittäjä. Niin ikään Evan raportissa korostetaan kuntasektorin ajanmukaistamista, mihin myös yritykset on otettava entistä enemmän mukaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme