Mainos
Mainos

Huipputeknologian vienti lähes puolittui

Huipputeknologian vienti supistui viime vuonna selvästi. Tullihallituksen ulkomaankauppatilaston mukaan huipputeknologiaa vietiin 6,3 miljardin euron arvosta, mikä on lähes puolet vähemmän kuin edellisvuonna.

Tärkeimpiä huipputeknologian tuotteita ovat niin viennissä kuin tuonnissa elektroniikka ja tietoliikennevälineet. Niiden kauppa väheni viime vuonna eniten. Esimerkiksi matkapuhelinten tuonti ja vienti jäivät alle puoleen edellisvuodesta.

Huipputeknologian viennin arvo on ollut pitkään tuonnin arvoa selvästi suurempi. Viime vuonna vienti väheni selvästi tuontia enemmän. Kaupan ylijäämä supistui 225 miljoonaan euroon edellisvuoden lähes kolmesta miljardista eurosta.

Koko tuonnista ja viennistä huipputeknologian osuus oli viime vuonna 14 prosenttia. Huipputeknologiaa viedään etenkin Saksaan, Venäjälle ja Iso-Britanniaan. Tuonnissa suurin maa on Kiina, josta tulee runsas neljännes huipputeknologian tuontituotteista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme