Mainos
Mainos

Huoneistokeskus arvioi asuntokaupan jatkuvan vilkkaana

Huoneistokeskus arvioi, että asuntokauppaa käydään tänäkin vuonna vilkkaasti, vaikka asuntojen pahimmat hintaheilahtelut ovat tasoittumassa.

Huoneistokeskuksen mukaan keskiarvoluvut eivät paljasta paikallisia hintaeroja ja kehityssuuntia, jotka voivat olla kaupunkien sisällä tai eri asuntotyyppien välillä hyvinkin voimakkaita. Yhtiön mukaan hintakehityksen erkaantuminen eri alueiden välillä jatkuu tänä vuonna.

Tänään julkaisemansa asuntomarkkinakatsauksen mukaan omistajaa vaihtaa tänä vuonna lähes 100 000 asuntoa. Pääkaupunkiseudulla muuttoliike käy nyt Helsingin ympäristökuntiin, sillä Espoon ja Vantaan lisäksi Uudenmaan pienemmät kaupungit ovat suosittuja.

Tulevan oikoradan odotus on vilkastuttanut myös Lahden asuntomarkkinoita. Niin ikään Turussa, Tampereella ja sitä ympäröivällä Pirkanmaan muuttovoittoalueella asuntojen kysyntä jatkuu vilkkaana. Myös Oulun, Jyväskylän ja Kuopion seudulla kaupunkien ympäristökunnat houkuttelevat muuttajia.

(MTV3-STT)

(Talousuutiset 21.01.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme