Mainos
Mainos

Huonekalujen vienti romahti

Huonekalujen vienti kääntyi tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana jyrkkään laskuun.

Alan kokonaisvienti väheni ensimmäisen vuosineljänneksen aikana lähes yhdeksän prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Huonekalujen tuonti kasvoi puolestaan alkuvuoden aikana reilulla kymmenellä prosentilla.

Suomalainen Huonekalu ry:stä kerrotaan, että vientiä on kutistanut mm. Saksan markkinoiden hiljentyminen. Lisäksi puolalaiset valmistajat ovat vieneet Saksassa markkinaosuuksia suomalaisilta.

Yhdistyksen tilastojen mukaan kotihuonekalujen kotimaan vähittäiskauppa kasvoi alkuvuoden aikana, mutta lähinnä tuonnin avulla.

Suomeen tuodaan eniten huonekaluja Ruotsista, Virosta, Saksasta, Kiinasta ja Italiasta. Ruotsi on myös ylivoimaisesti suurin suomalaisten huonekalujen vientikohde. Seuraavilla sijoilla ovat Saksa, Venäjä, Ranska ja Yhdysvallat.

Kiina-ilmiö näkyy myös huonekalualalla. Kiinalaisten huonekalujen tuonti kasvoi viime vuoden alkuun verrattuna yli 60 prosentilla. Maan osuus on kuitenkin esimerkiksi Ruotsiin verrattuna edelleen vähäinen.

Kun ruotsalaisia huonekaluja myytiin Suomessa alkuvuoden aikana 22 miljoonalla eurolla, oli Kiinan osuus reilut kuusi miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme