Mainos
Mainos

Huutokauppakorko 3,00 prosenttiin

Suomen Pankki laski rahamarkkinoiden ohjauskorkona käytettävää huutokauppakorkoa kymmenen pistettä 3,10 prosentista 3,00 prosenttiin.

Päätös tuli voimaan heti. Koron alennuksen myötä pankkien maksuvalmiusluoton korko laskee 5,00 prosenttiin ja päivätalletuskorko 1,00 prosenttiin.

Huutokauppakoron laskun taustana ovat keskuspankin mukaan "maltillisena säilyneet inflaationäkymät, kotimaisten ja ulkomaisten markkinakorkojen eron kaventuminen ja markkaan kohdistunut luottamus". Huutokauppakorkoa alennettiin edellisen kerran kolme viikkoa sitten 15 pistettä.

Kyseessä on kuudes kerta, kun huutokauppakorkoa alennettiin tänä vuonna. Suomen Pankki on laskenut huutokauppakorkoa nyt yhteensä 3,00 prosenttiyksikköä sen jälkeen, kun korko viime vuoden kesäkuun alussa nostettiin 6,00 prosenttiin.

Elokuun lopussa tapahtuneen huutokauppakoron laskun yhteydessä myös Suomen Pankin peruskorkoa laskettiin 0,50 prosenttiyksikköä 4,00 prosenttiin. Peruskoron lasku astui voimaan syyskuun puolivälissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme